Експорт цукру за 11 місяців 2017 року зріс на 64%. Виробники поставили 551 000 тонн цукру. Минулого року цей показник складав 335 250 тонн. Про це повідомляє Національна асоціація виробників цукру «Укрцукор».
Згідно з повідомленням, збільшення було зумовлено сприятливою ціновою ситуацією на світовому ринку на початку року та значним збільшенням виробництва цукру.
Основні поставки здійснювались до Туркменістану (14%), Шрі-Ланки (14%), Швейцарії (12%), Азербайджану (11%) та Туреччини (10%).
В листопаді 2017 року було експортовано 67 200 тонн цукру. Це на 59% більше за показник минулого місяця.
Раніше повідомлялося, що цукрові заводи завершують сезон цукроваріння. Україна виробила майже 1,73 млн тонн цукру.