Агрокластер «Фрумушика-Нова» у Тарутинському районі Одеської області втілюватиме пілотний проект з вирощування та переробки лаванди, розрахований на три роки, повідомляє AgroTimes.
Як зазначається, можливість вирощування лаванди виникла через зміни клімату.
«Також організують її перероблення, а в період цвітіння – екскурсії на лавандові поля», – йдеться у повідомленні.
Крім того із посиланням на заступника голови Одеської облдержадміністрації Світлану Шаталову повідомляється, що новий кластер стане центром екологічного та сільського туризму. Окремий акцент робитиметься на розвитку сільського господарства, тваринництва та стимулювання до індивідуального підприємництва.
Також планується, що на території агрокластера реалізовують низку важливих заходів, серед яких – створення науково-дослідного центру.