Виробництво цукру в Україні скоротилося майже на 20% за рік

Такий показник став результатом зменшення кількості сировини та скорочення виробничих потужностей

фото www.flickr.com/photos/68927896@N06/8450248419

У 2019/2020 маркетинговому році в Україні виготовлено 1,48 млн тонн цукру, що на 19% менше, ніж попереднього року. Про це повідомляє пресслужба Національної асоціації цукровиків України «Укрцукор».

«Всього в сезоні працювало 33 цукрових заводи, які переробили 9,84 млн тонн цукрових буряків. Це майже на третину менше, ніж попереднього року. Як бачимо, суттєве зменшення кількості сировини потягнуло за собою скорочення виробничих потужностей і, як наслідок, зменшення виробництва цукру в цілому», – прокоментувала заступник голови правління НАЦУ «Укрцукор» Руслана Яненко.

За словами експерта, такий результат є досить прогнозованим, адже світовий профіцит цукру, що тривав останні три роки, суттєво вплинув і на український ринок – маємо скорочення посівних площ під цукровими буряками на 20%  і зменшення кількості сировини. Крім того, що 9 переробних підприємств цього року не запустилось, виробничий сезон також скоротився майже на місяць, а це, безумовно, відіб’ється на собівартості виробництва цукру, адже мінімально цукровий завод повинен відпрацювати 100 днів, щоб покрити витрати на запуск.

Традиційно трійка лідерів виглядає незмінною: Вінницька обл. – 331 900 тонн, Хмельницька обл. – 192 800 тонн та Тернопільська обл. з показником 186 400 тонн.

Стежте за актуальними новинами бізнесу та економіки у нашому Telegram-каналі Mind.ua та стрічці Google NEWS