Україна у травні імпортувала 3,2 тис. т свіжого, охолодженого та мороженого м’яса свиней, що втричі більше ніж у попередньому місяці. Про повідомляється на веб-сайті Асоціації «Свинарі України».
«Збільшенню об’ємів імпорту м’яса свиней протягом травня сприяли активніші поставки з Канади, Польщі та Німеччини… Відчутно нижчі ніж у кінці минулої весни глобальні ціни на свинину. При цьому, середній рівень внутрішніх цін закупівлі у травні був на 2% вищим ніж роком раніше», – зазначається у повідомленні.
Згідно з повідомленням, травневі обсяги імпорту стали найбільшими за період з початку року та складають 48% надходжень свинини за п’ять місяців.
Разом з тим, навіть з урахуванням такого сплеску імпортної активності зовнішня пропозиція свинини цьогоріч менша ніж у 2019-му – на 35% у натуральному вираженні та на 27% у валютному еквіваленті.
Як повідомлялося, в українському уряді прогнозували, що вже цього року Україна має стати світовим лідером за темпом зростання виробництва курятини.