«Ревізія» холодильників: українці розповіли, які продукти найчастіше купують влітку

Акцент з м’яса та риби плавно переходить на сезонні овочі, фрукти й ягоди

Статистичні дані свідчать про те, що харчові звички українців дещо змінюються з настанням теплої пори року. По-перше, зменшується кількість продуктів на полицях холодильників, а по-друге, акцент з м’яса та риби плавно переходить на сезонні овочі, фрукти й ягоди.

Мешканці країни з задоволенням розповіли, як саме їм подобається харчуватися у спекотний період року.

Детально про улюблені літні продукти в холодильниках українців – трішки нижче.

Морозиво і ще раз морозиво

Найперший продукт, про який згадують українці під час обговорення повсякденного меню на літо – це морозиво. Пломбіри, сорбенти та заморожені соки займають особливе місце у топі найпопулярніших смаколиків, здатних врятувати від спеки. Ласувати морозивом любителі смачненького готові навіть тоді, коли немає апетиту.

Зовсім не дивно, що в холодильниках (а точніше – морозилках) українців влітку морозиво займає чільне місце.

Натуральні соки й газовані напої

З потеплінням настає «зірковий час» прохолоджувальних напоїв, серед яких найчастіше фігурують:

Їх українці вживають з льодом, різними сиропами та у складі безалкогольних коктейлів. Охолоджують улюблені напої в холодильних шафах або звичайних холодильниках.

Це цікаво: Для зберігання лимонадів і коктейлів підійде Холодильник CANDY в MOYO або пристрій від будь-якого іншого виробника, оснащений спеціальним відділенням для пляшок.

«Ревізія» холодильників: українці розповіли, які продукти найчастіше купують влітку

Свіжі ягоди

За словами мешканців різних куточків України, запас сезонних ягід вдома дозволяє не перейматися про пошуки:

Овочі

Особливою популярністю користуються ті овочі, які можна приготувати на грилі Їх українці беруть з собою на пікніки, в туристичні походи або на барбекю-вечірки просто неба.

Овочі не викликають тяжкості в шлунку, тому ідеально підходять для приготування легких літніх страв.

Екзотичні фрукти

Якщо зима для українців – це період мандаринів, то літо – час грейпфрутів, лимонів і яблук. Саме ці фрукти можуть похвалитися охолоджувальним ефектом, тому ідеально підходять для вживання у теплий період року. Їх додають до домашніх лимонадів, а також їдять у «чистому» вигляді.

Також спека спонукає любителів смачної й корисної їжі налягати на свіжу зелень, кисломолочні продукти та холодні супи.

Стежте за актуальними новинами бізнесу та економіки у нашому Telegram-каналі Mind.ua та стрічці Google NEWS