МакДональдз в Україні представив два технологічних рішення. У київському закладі на Виноградарі з'явилася перша в Україні смарт-тераса, а в Дніпрі замовлення до експрес-вікна доставляє робот-транспортер, повідомляє пресслужба компанії.
На смарт-терасі встановлений клімат-контроль і система обігріву та охолодження, а сама тераса може трансформуватися із закритої у відкриту та навпаки.
Для кур'єрів на смарт-терасі облаштована спеціальна кімната, тож вони можуть очікувати замовлення в комфортних умовах.
Нововведення з'явилися також у ресторані МакДональдз, що знаходиться в дніпровському ЦУМі. Щоб видавати замовлення з експрес-вікна, у закладі встановили робота-транспортера довжиною 12 метрів. На кухні ресторану прикріплюють упаковане замовлення до транспортера, далі механізм перевозить його в повітрі під стелею закладу до співробітника в експрес-вікні, а той вже видає пакет з їжею клієнту.
Транспортер за годину може видавати до 400 пакетів зі стравами, які відвідувачі замовили з собою. Від кухні до експрес-вікна пакет доходить за 21 секунду.
Раніше Mind підібрав реальні кейси двох стратегій на прикладі FMCG-ринку.