Британська винокурня Cooper King Distillery випустила два види джина, сертифіковані як вуглецево-нейтральні. Як повідомляє Spirits Business, при виробництві Dry Gin і Herb Gin з атмосфери видаляється більше вуглецю, ніж виділяється.
«Виробництво екологічно чистих напоїв з урахуванням смакових якостей завжди було в центрі нашої діяльності, тому що ми вважаємо, що вживання хорошого алкоголю не обов'язково коштуватиме дорого. Після року напруженої роботи і, не дивлячись на пандемію, ми змогли добитися негативного рівня викидів вуглецю для двох наших основних продуктів», – сказав Кріс Джауме, співзасновник Cooper King Distillery.
Ціна становить 35 фунтів (майже $48) за пляшку.
На додачу до цього, компанія в партнерстві з благодійним фондом Yorkshire Dales Millennium Trust почала засаджувати один квадратний метр місцевих лісів Великобританії на кожну вироблену пляшку джина.
Cooper King стала першим винокурним заводом в Європі, що приєдналася до екологічної ініціативи №1 для планети.