PepsiCo планує до 2030 року розширити масштаби практик сталого землеробства на майже 3 млн гектарів, що відповідає сумарному сільськогосподарському сліду компанії. Компанія очікує зниження викидів парникових газів на щонайменше 3 млн тонн. Про це повідомляється у пресрелізі компанії.
Програма спрямована на отримання врожаю та інгредієнтів у такий спосіб, що пришвидшить перехід до відновлюваного господарства, низку практик, які можуть покращити й відновити екосистеми, зміцнити фермерські громади, водночас будуючи стійкість у харчовій системі.
У рамках аграрної програми фермери отримують підтримку для вирощування чипсової картоплі та впровадження практик сталого землеробства. Зокрема, сівозміни, правильне використання добрив, сучасні смарт-інструменти CropTrak, Tableu, що допомагають керувати картопляними полями, практики ефективного використання води за допомогою крапельного зрошення. Також у співпраці зі стратегічними партнерами компанія збудувала сучасне овочесховище в Україні, яке має технологічні рішення, що дозволяють зменшувати вуглецевий слід від його роботи та звести до мінімуму витрати природних ресурсів.
PepsiCo закуповує сільгосппродукцію в 60 країнах. Станом на кінець 2020 року компанія досягла показника в 100% прямих закупівель сільгосппродукції з відповідальних джерел у 28 країнах. У світовому масштабі цей показник досягнув 87%.
«Наші врожаї мають бути стійкими до кліматичних змін та вирощуватися із позитивним впливом на планету. Ми зробимо це, зосередившись на співпраці, прискоренні та трансформації сільськогосподарської практики. По-перше, нам необхідно співпрацювати із зацікавленими сторонами, включно із фермерами та нашими постачальниками інгредієнтів. По-друге, ми маємо прискорити масштабні практики відновлення, щоб вони стали нормою для фермерів. Настав час цифрової революції на фермах, яка зробить дані такими ж важливими для більш сталого вирощування врожаю, як і сільгосптехніка», – зазначив Сільвіу Попович, СЕО PepsiCo Європа.
PepsiCo буде відслідковувати виконання зобов'язань зі сталого землеробства за низкою параметрів, таких як кількість гектарів, оброблюваних відповідально, і кількість фермерів, залучених до програми. Згодом до них буде додано такі показники, як покращення стану і родючості ґрунтів, зниження викидів діоксиду вуглецю, поліпшення стану використовуваних для зрошування водойм, підвищення біологічного різноманіття, а також підвищення добробуту селян.
PepsiCo працює з міжнародними організаціями, такими як Всесвітній фонд дикої природи (WWF) для розробки методів встановлення науково обґрунтованих цілей щодо води, які враховуватимуть переваги відновлюваних і сталих систем землеробства і практики щодо якості та кількості води.
Нагадаємо: компанія PepsiCo увійшла до топ-50найбільш інноваційних компаній 2021 року.