Виробництво вина у Франції може впасти на цілих 30% цього року після того, як виноградники постраждали від весняних заморозків і літніх злив. Про це заявило Міністерства сільського господарства Франції, передає Magnet.
Виробники попередили, що потенціал врожаю скоротився приблизно наполовину через несприятливі погодні умови, що викликали поширення пліснявого грибка. Хвороба вразила рослини в таких районах, як Шампань, Ельзас і Божоле.
У прогнозі на 2021 році Міністерство сільського господарства Франції спрогнозувало виробництво вина на рівні від 32,6 млн до 35,6 млн гектолітрів, що на 24-30% менше, ніж торік. (Гектолітр еквівалентний 100 літрам або 133 стандартним винним пляшкам). Згідно з даними міністерства, загальне виробництво буде найнижчим з 1970 року.
«Виробництво вина у 2021 році, за прогнозами, буде історично слабким, нижче рівнів 1991 і 2017 років, які також постраждали від сильних весняних морозів, – йдеться у звіті. – Очікується, що врожайність буде близька до врожайності 1977 року, коли урожай скоротився через сильні морози і літні дощі».
Між тим, виробники можуть запобігти стрибку цін на вино завдяки практиці використання запасів минулих сезонів.