Кабінет Міністрів України вніс зміни до Критеріїв за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення. Крім того, було визначено періодичність проведення відповідних перевірок Держпродспоживслужбою.
Постанову №261було опубліковано на сайті КМУ 27 березня.
Згідно документу є два головні критерії – вид діяльності та дотримання суб'єктами господарювання норм і правил під час виробництва та реалізації тюттюнових виробів (йдеться про останні три роки, що передують останньому плановому періоду. Кожен критерій складається з показників, за відповідність яким суб'єкту господарюванню будуть нараховуватися бали.
Наприклад, у разі неподання (несвоєчасного подання, подання не у повному обсязі) звітності про інгрідієнти тютюнових виробів порушнику під час перевірки буде нараховано 23 бали Розміщення кальяну, попільничок, куріння (в тому числі – електронних сигарет) у закладах ресторанного господарства потягне на 22 бали,
У залежності від кількості набраних балів суб'єкту господарюванню присвоюється ступінь ризику та пеіродичність проведення планових заходів держнагляду: високий (від 41 до 100 балів) – один раз на два роки; середній (від 21 до 40 балів) – один раз на три роки; низький (від 0 до 20 балів) – один раз на п'ять років.
Бекграунд. Як раніше повідомляв Mind, українські виробники можуть експортувати перероблені яєчні продукти до Південно-Африканської Республіки.