В Україні почали знижуватися ціни на деякі продукти.
Про це повідомив голова Комітету ВР з питань агрополітики Олександр Гайду.
За його словами, з початку травня подешевшали яйця, і така тенденція може зберегтися до середини літа. Це обумовлено тим, що пропозиції від домогосподарств через теплішу погоду збільшилися, а попит населення – зменшився.
Крім того, молода картопля, капуста, морква та буряк уже незабаром можуть піти в ціні на спад через збільшення пропозиції від вітчизняних виробників. Голова комітету додав, що на Одещині, у центральних та західних регіонах також відновлюється вирощування овочів.
«Під час війни значно здорожчала логістика, але є надія, що цього року буде більше фруктів, овочів та баштанних з деокупованих районів Херсонщини», – прояснив Гайду.
Бекграунд. Раніше Mind повідомляв, що у квітні інфляція сповільнилася до 17,9% у річному вимірі. У квітні інфляція порівняно з березнем становила 0,2%, а з початку року – 3,2%.