МХП Косюка купує українську компанію з переробки м'яса за 14 млн євро

Група вже купила 24,9% корпоративних прав за 3,5 млн євро. Для придбання решти потрібен дозвіл Антимонопольного комітету України

Агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт» Юрія Косюка, що є найбільшим виробником курятини в Україні, здійснює придбання нового активу.

Про це йдеться в їхньому щорічному звіті, що був опублікований на Лондонській фондовій біржі.

На 15 квітня 2024 року група уклала договір купівлі-продажу, що стосується придбання 100% корпоративних прав у неназваному підприємстві, яке займається переробленням м’яса в Україні. Вартість цієї угоди оцінюється у 14,0 млн євро (або еквівалент $15,1 млн). Група вже придбала 24,9% корпоративних прав за 3,5 млн євро.

Для завершення придбання решти активу необхідний дозвіл Антимонопольного комітету України. МХП має надію, що зможе завершити цю угоду до кінця 2024 року.

Згідно з даними аналітичної системи Contr Agent, починаючи з 18 квітня, МХП став співвласником ТОВ «Український м'ясний хутір» у Луцьку. Агрохолдинг володіє 24,9% корпоративних прав, тоді як решта 75,1% належить луцькому підприємцю Олегу Дмитруку.

ТОВ «Український м'ясний хутір» має ту ж адресу, що й ТОВ «Дмитрук-Фудз», яке виготовляє м'ясні вироби під торговими марками «М'ясний хутір», «Kabanosy» та «Чікенззз» (курячі кабаноси), а також снеки під торговою маркою Parowki.

Бекграунд. Раніше Mind писав, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) дав згоду словенській компанії Perutnina Ptuj D.O.O., що перебуває під контролем агрохолдингу МХП Юрія Косюка, на придбання кількох албанських підприємств, які спеціалізуються на виробництві та перероблянні курятини.

Стежте за актуальними новинами бізнесу та економіки у нашому Telegram-каналі Mind.ua та стрічці Google NEWS