Цього тижня на українському ринку зафіксували зниженням цін на моркву, що зумовлено початком активних продажів запасів цієї продукції зі сховищ.
Про це повідомляє пресслужба проєкту EastFruit.
У пресслужбі зазначили, що цього тижня українські фермери пропонують до продажу моркву в середньому на 10% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Відвантаження цієї продукції у четвер, 20 березня, ведуть по 25–32 грн за кілограм ($0,60–0,77/кг).
За словами виробників, негативний вплив на ціни спричиняє збільшення пропозиції некондиційної моркви на ринку.
Аналітики проєкту розповіли, що через досить теплу зиму якість продукції в холодильниках дрібних господарств стрімко погіршується, що змушує фермерів розпродавати наявні запаси.
Гравці ринку зазначають, що власники якісної моркви, які не відчувають проблем зі зберіганням, вважають за краще зупинити продаж наявних запасів продукції.
Водночас, незважаючи на спад вартості, ціна на моркву в Україні наразі в середньому втричі вища, аніж у середині березня 2024 року.
У EastFruit наголосили, що більшість учасників ринку не виключають ймовірності подальшого зниження цін, що пов'язано з невисокою торговельною активністю в цьому сегменті.
Бекграунд. Раніше Mind повідомляв, що в Україні зросла вартість моркви. Ціна на коренеплід у 3,6 раза вища, ніж була торік.