В Україні подорожчало м'ясо птиці

Курячі стегна в Україні коштують в середньому 129,37 грн за кілограм, куряче філе – 219,37 грн, а курячі тушки – 109,80

Фото: Gettyimages

‎М’ясо птиці в Україні з початку року подорожчало на 7%. 

Про це повідомляє УНІАН.

Курячі стегна в Україні коштують в середньому 129,37 грн за кілограм. Вартість курячого філе становить 219,37 грн, тоді як курячі тушки коштують 109,80 грн за кілограм. Видання зазначає, що до росту собівартості виробництва продукції птахівництва призвело здорожчання зернових і продуктів переробки олійних культур протягом року на 30–50%.

Серед інших факторів зростання цін в асоціації «‎Союз птахівників України» виділяють дефіцит робочої, підвищення військового збору до 5% та загальні інфляційні процеси в українській економіці. Ці фактори й надалі впливатимуть на ріст цін на м’ясо птиці, яке незважаючи на подорожчання залишається найдешевшим і найдоступнішим видом м’яса для українців.

Бекграунд. Раніше Mind повідомляв, що в Україні знизилися експортні ціни на пшеницю. Частина трейдерів тимчасово зупинила закупівлі, очікуючи старту контрактів на новий урожай, ціни на який теж залишаються низькими.

Стежте за актуальними новинами бізнесу та економіки у нашому Telegram-каналі Mind.ua та стрічці Google NEWS