Наприкінці минулого тижня українські фермери продавали цибулю по 16-26 грн/кг. Відпускні ціни в цьому сегменті за тиждень знизилися в середньому на 12%.
Про це повідомляє EastFruit.
Видання зазначає, що здешевлення пов’язане з досить великою пропозицією на ринку продукції невисокої якості, оскільки низка господарств утримувалась від продажів аж до другої половини квітня. Гуртові компанії почали висувати досить жорсткі вимоги до якості цибулі загалом і відмовляються від закупівель некондиційної продукції.
Аналітики зазначають, що цибуля на українському ринку коштує в середньому на 12% дешевше, ніж в аналогічний торішній період. Учасники ринку налаштовані досить песимістично, оскільки якість продукції сховищах продовжує погіршуватися, а попит на неї залишається.
Бекграунд. Раніше Mind повідомляв, що за рік яблука піднялись в ціні вдвічі. Наразі на українському ринку фрукти продаються по 32-40 грн за кілограм.