В Україні загальний дефіцит приміщень для зберігання овочів становить понад 1,1 млн тонн.
Про це повідомляє міністр аграрної політики та продовольства Віталій Коваль.
За його словами, унаслідок війни втрачено понад 281 тис. тонн одночасного зберігання. Наразі 35% врожаю овочів не доїжджає до споживача через відсутність належних умов зберігання.
«Ми рухаємося до моделі агроіндустріальної країни, де не сировина, а перероблена продукція формує економічну вартість. Для порівняння: 1 гектар землі в Україні приносить у середньому 1000 євро експортної виручки, а до прикладу у Данії – це 15 тис. євро. Наше завдання – скоротити цю різницю», – наголосив Коваль.
Бекграунд. Раніше Mind повідомляв, що оптові ціни на лохину в Україні збільшилися вдвічі проти минулого року. На київському ринку «Столичний» її продають за 450–500 грн/кг.