В Україні фіксується подальше зниження відпускних цін на картоплю врожаю 2025 року.
Про це повідомляє East-Fruit.
Наразі фермери реалізують картоплю в межах 11–18 грн за кілограм, що в середньому на 10% менше, ніж тиждень тому. Основною причиною падіння вартості називають сезонне збільшення обсягів пропозиції на ринку. Крім того, на ціноутворення впливає і якість продукції, яка часто не відповідає високим стандартам, що створює додатковий тиск на вартість.
Фахівці також зазначають, що покращення погодних умов і пожвавлення збирання картоплі в різних регіонах країни збільшили пропозицію. Якщо тенденція збережеться, ціни можуть знижуватись і надалі. Для порівняння: у другій половині липня минулого року картопля коштувала приблизно на 23% дешевше, ніж зараз.
Бекграунд. Раніше Mind повідомляв, що в Україні подорожчала черешня. Учасники ринку пов'язують це із закінченням сезону ягоди.