У вересні українським виробникам сиру вдалося зберегти рівень продажів попри зростання цін.
Про це повідомляє ІНФАГРО.
Однак видання зазначає, що вже в жовтні ситуація може змінитися через активніший імпорт із Європи, де вартість сиру різко падає. Європейський продукт стає привабливим як для великих торговельних мереж, так і для невеликих компаній, які можуть завозити сир, фасувати його та реалізовувати з прибутком.
На цьому тлі вітчизняним виробникам буде дедалі складніше конкурувати, оскільки український сир залишається дорожчим, а дистриб’ютори все частіше обирають вигідніші пропозиції з ЄС. Очікується, що восени імпорт зростатиме, а виробництво українського сиру зменшуватиметься. Водночас сегменти сирних продуктів і плавленого сиру демонструють стабільне зростання завдяки підвищеному попиту як на внутрішньому ринку, так і за кордоном.
Бекграунд. Раніше Mind повідомляв, що експорт українських яєць зріс на 82% у серпні. Найбільшими покупцями стали Іспанія, Чехія та Польща.