У січні-травні виробництво горілки з вмістом спирту менше 45,4% скоротилося на 21,1% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року – до 5,5 млн декалітрів. Про це повідомила Державна служба статистики.
Виробництво коньяку і бренді скоротилося на 24,9% – до 781 тис. декалітрів.
У травні виробництво горілки склало 847 тисяч дал, що на 23% більше, ніж місяцем раніше, і на 3,1% менше, ніж в травні 2016 року. Виробництво коньяку і бренді за минулий місяць склало 128 тис. дал, що на 22,4% поступається показнику квітня поточного року, але на 15,1% перевищує показник за травень 2016 року.
При цьому обсяг виробництва лікерів та інших спиртних напоїв збільшився з початку року на 7,8% і склав 2,36 млн дал. У травні цього року виробництво лікерів та інших спиртних напоїв склало 545 тис. дал, що на 5,8% менше, ніж минулого місяця, і на 1,8% більше, ніж в травні 2016 року.