1 липня 2017 року у зв’язку з реєстрацією в Києві випадків захворювання на гострі кишкові інфекції, пов’язані з отруєнням у закладах громадського харчування, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби провели перевірку таких закладів – про це повідомляється на офіційному сайті служби.
Служба перевірила санітарний стан приміщення, чи підтримується в чистоті, робочому стані поверхня обладнання, що контактує із харчовими продуктами. Також моніторили наявність медичних книжок у персоналу закладу.
Порушення санітарних норм виявили у 30% ресторанів. Всім їм дали рекомендацію припинити діяльність для проведення санітарних заходів та усунення недоліків, йдеться у повідомленні.
Водночас наголошується, що станом на 01.07.2017 року кількість захворювань на гостру кишкову інфекцію становить 34 випадки. За даними лабораторних досліджень, можливим етіологічним фактором є збудник сальмонельозу.