Третина київських закладів харчування не працює через спалах кишкової інфекції
Держпродспоживслужба тимчасово закрила заклади після перевірки

1 липня 2017 року у зв’язку з реєстрацією в Києві випадків захворювання на гострі кишкові інфекції, пов’язані з отруєнням у закладах громадського харчування, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби провели перевірку таких закладів – про це повідомляється на офіційному сайті служби.
Служба перевірила санітарний стан приміщення, чи підтримується в чистоті, робочому стані поверхня обладнання, що контактує із харчовими продуктами. Також моніторили наявність медичних книжок у персоналу закладу.
Порушення санітарних норм виявили у 30% ресторанів. Всім їм дали рекомендацію припинити діяльність для проведення санітарних заходів та усунення недоліків, йдеться у повідомленні.
Водночас наголошується, що станом на 01.07.2017 року кількість захворювань на гостру кишкову інфекцію становить 34 випадки. За даними лабораторних досліджень, можливим етіологічним фактором є збудник сальмонельозу.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].