Третина київських закладів харчування не працює через спалах кишкової інфекції

Третина київських закладів харчування не працює через спалах кишкової інфекції

Держпродспоживслужба тимчасово закрила заклади після перевірки

Третина київських закладів харчування не працює через спалах кишкової інфекції
фото http://www.dpss.gov.ua

1 липня 2017 року у зв’язку з реєстрацією в Києві випадків захворювання на гострі кишкові інфекції, пов’язані з отруєнням у закладах громадського харчування, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби провели перевірку таких закладів – про це повідомляється на офіційному сайті служби.

Служба перевірила санітарний стан приміщення, чи підтримується в чистоті, робочому стані поверхня обладнання, що контактує із харчовими продуктами. Також моніторили наявність медичних книжок у персоналу закладу.

Порушення санітарних норм виявили у 30% ресторанів. Всім їм дали рекомендацію припинити діяльність для проведення санітарних заходів та усунення недоліків, йдеться у повідомленні.

Водночас наголошується, що станом на 01.07.2017 року  кількість захворювань на гостру кишкову інфекцію становить 34 випадки. За даними лабораторних досліджень, можливим етіологічним фактором є збудник сальмонельозу.

Стежте за актуальними новинами бізнесу та економіки у нашому Telegram-каналі Mind.ua та стрічці Google NEWS
Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло