Експерти пояснюють зростання цін на курятину та яйця восени високим попитом на українську продукцію на зовнішньому ринку.
Про це повідомляє ТСН.ua, передає УНІАН.
«За словами спеціалістів, це пов'язано з високим попитом на українську продукцію на зовнішньому ринку. Лише за сім місяців експорт української курятини та яєць зріс на 38% порівняно з аналогічним періодом минулого року. А от обсяги виробництва цієї продукції залишилися незмінними», – йдеться в повідомленні.
Також було зазначено, що сезонні коливання цін на яйця та м'ясо курки є звичним явищем. З лютого до серпня виробники продавали продукцію за ціною нижчою, аніж собівартість. Тобто, природно, що у вересні ціни почнуть зростати.
Нагадаємо, зараз куряча тушка коштує в середньому 53 гривні за кілограм. Ще півтора місяця тому вона була дешевшою на 7,5 гривні. Десяток яєць нині коштує 10,9 гривні – з початку липня подешевшали на гривню.