Основним покупцем українських соків стала Європа

Україна за перше півріччя поточного року експортувала 5,1 тонн винограду на $10 600

Фото: pixabay.com

За перше півріччя 2017 року Україна експортувала 27 151 тонн соків майже на $21 млн. Через падіння внутрішнього попиту виробники переходять на зарубіжні ринки збуту. До 2014 року приблизно 50% експортного сегмента становив російський ринок.

Про це пише Landlord.

Головна проблема безмитного ввезення соків на територію ЄС – складність отримання сертифікату походження, зазначають експерти. Якщо мова йде про томатний і яблучний соки, сертифікат отримати не важко, адже всі інгредієнти були вироблені в Україні. Якщо ж експортувати екзотичні серії або цитрусові соки, отримання сертифікату ускладнюється.

Останні три роки обсяг зовнішніх поставок знижується. Не в останню чергу – через невідповідність рівня якості. До прикладу, в країнах Західної Європи все більш популярні соки прямого віджиму. Натуральна продукція маркується знаком NFC, що означає not from concentrate – не з концентрату.

Квоти 2017 року на поставки виноградного і яблучного соків вже повністю вичерпані.
За даними Держстатистики, Україна за перше півріччя поточного року експортувала 5,1 тонн винограду на $10 600.

Стежте за актуальними новинами бізнесу та економіки у нашому Telegram-каналі Mind.ua та стрічці Google NEWS