Основним покупцем українських соків стала Європа
Україна за перше півріччя поточного року експортувала 5,1 тонн винограду на $10 600

За перше півріччя 2017 року Україна експортувала 27 151 тонн соків майже на $21 млн. Через падіння внутрішнього попиту виробники переходять на зарубіжні ринки збуту. До 2014 року приблизно 50% експортного сегмента становив російський ринок.
Про це пише Landlord.
Головна проблема безмитного ввезення соків на територію ЄС – складність отримання сертифікату походження, зазначають експерти. Якщо мова йде про томатний і яблучний соки, сертифікат отримати не важко, адже всі інгредієнти були вироблені в Україні. Якщо ж експортувати екзотичні серії або цитрусові соки, отримання сертифікату ускладнюється.
Останні три роки обсяг зовнішніх поставок знижується. Не в останню чергу – через невідповідність рівня якості. До прикладу, в країнах Західної Європи все більш популярні соки прямого віджиму. Натуральна продукція маркується знаком NFC, що означає not from concentrate – не з концентрату.
Квоти 2017 року на поставки виноградного і яблучного соків вже повністю вичерпані.
За даними Держстатистики, Україна за перше півріччя поточного року експортувала 5,1 тонн винограду на $10 600.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].