Експерти Європейської комісії прогнозують, що загальний врожай винограду в ЄС в цьому сезоні стане на 14,4% нижчим, ніж в попередньму та найнижчим за останніх 36 років, повідомляє ІнфоШувар.
Причинами низької врожайності є несприятливі погодні умови, заморозки навесні та посуха влітку.
У Греції прогнозований врожай винограду стане на 11% меншим, у порівнянні із попереднім сезоном, в Угорщині очікується спад виробництва на 12%, у Німеччині – на 15%, у Франції – 18% та 21% в Італії.
Проте, в деяких країнах ЄС експерти очікують позитивну динаміку до зростання врожаю: у Португалії на 10%, у Австрії – 23%, а в Румунії навіть на 61%.
Повідомляється, що остаточні підсумки сезону винограду в ЄС будуть підведені у березні 2018 року.
Як вже розповідав Mind, світові ціни на продовольство впали в серпні у порівнянні з попередніми місяцями, оскільки перспектива гарних врожаїв знизила ціну на зернові.
Не зважаючи на зниження, продукти харчування на міжнародних ринках залишаються на 6% дорожчими у порівнянні з минулим роком. Очікуються, що їх вартість буде стабільною протягом наступного десятиліття.