Більш ніж половина всіх людей на планеті до 2030 року недоїдатиме через нестачу продовольства, якщо не буде вжито невідкладних заходів для покращення доступу до продуктів харчування. Про це повідомляє EurActive з посиланням на звіт Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО), представлений на засіданні міністрів охорони здоров'я G7 у Мілані.
Згідно зі звітом ФАО «Стан продовольчої безпеки і харчування в світі 2017 року» кліматичні зміни і конфлікти – головні причини зростання голоду за останнє десятиліття. У 2016 році голодувало 815 млн чоловік (11% світового населення), що на 38 млн більше порівняно з попереднім роком. Близько 155 млн дітей мають затримки в розвитку через погане харчування.
Під терміном «недоїдання» в звіті організації розуміються також типи харчування, коли людина замість корисних продуктів вживає такі, що призводять до ожиріння – зазвичай вони дешевші, ніж якісний раціон.
«Кожна третя людина страждає, принаймі, на одну форму недоїдання: чи то голод, чи дефіцит поживних мікроелементів, що призводять до надмірної ваги і ожиріння», – заявив гендиректор ФАО Хосе Граціано да Сілва. За його словами, урбанізація впливає на вибір дієтичних продуктів і веде до споживання більш оброблених продуктів, які є шкідливими і призводять до зростання показників ожиріння.
Понад 2 млрд людей у світі страждають від дефіциту поживних мікроелементів, а 1,9 млрд дорослих і 41 мільйон дітей мають зайву вагу.
Нагадаємо, у Ліверпуль не хочуть впускати червоні рекламні вантажівки Coca-Cola на Різдво. Міська влада вважає відомий напій шкідливим для мешканців і не хоче погоджуватися на його рекламу.