Протягом 10 місяців 2017 року (січень – жовтень) українські підприємства збільшили поставки шоколаду до Європейського Союзу на 35% порівняно з аналогічним періодом 2016 року, повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.
«Ми поставили туди (в ЄС) понад 10 000 тонн на суму більше, ніж $23 млн. Вважаю, що це непогано, враховуючи, що на європейському ринку шоколад є досить розкрученим продуктом, і ринок зайнятий великими гравцями», – заявила заступник міністра аграрної політики і продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.
Трофімцева також зазначила, що європейські вимоги розповсюджуються на всі види українських шоколадних виробів.
«Приведення у відповідність вимог до якісного та кількісного складу, маркування, класифікації продуктів з какао та шоколаду до європейської директиви дозволить продукції вітчизняного кондитерського ринку більш ефективно конкурувати з кращими світовими аналогами як на внутрішньому ринку, так і за кордоном», – додала вона.
За словами Трофімцевої, український шоколад користується значним попитом в Європі.