Протягом року Україна збільшила експорт шоколаду до ЄС на 35%

Протягом року Україна збільшила експорт шоколаду до ЄС на 35%

Європейські вимоги розповсюджуються на всі види українських шоколадних виробів

Протягом року Україна збільшила експорт шоколаду до ЄС на 35%
Фото: pixabay.com

Протягом 10 місяців 2017 року (січень – жовтень) українські підприємства збільшили поставки шоколаду до Європейського Союзу на 35% порівняно з аналогічним періодом 2016 року, повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Ми поставили туди (в ЄС) понад 10 000 тонн на суму більше, ніж $23 млн. Вважаю, що це непогано, враховуючи, що на європейському ринку шоколад є досить розкрученим продуктом, і ринок зайнятий великими гравцями», – заявила заступник міністра аграрної політики і продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

Трофімцева також зазначила, що європейські вимоги розповсюджуються на всі види українських шоколадних виробів.

«Приведення у відповідність вимог до якісного та кількісного складу, маркування, класифікації продуктів з какао та шоколаду до європейської директиви дозволить продукції вітчизняного кондитерського ринку більш ефективно конкурувати з кращими світовими аналогами як на внутрішньому ринку, так і за кордоном», – додала вона.

За словами Трофімцевої, український шоколад користується значним попитом в Європі.

У випадку, якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію. Або надішліть, будь-ласка, на пошту [email protected]
Invest Summit. Jazz Business
Читайте також
Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло