Нові вимоги до виробів з какао та шоколаду, які наблизять українські норми до європейських і є складовою угоди про асоціацію з ЄС, почнуть діяти з 1 січня 2018 року. Про це повідомляє Мінагрополітики.
«В темному шоколаді обов’язково має бути не менше 35% какао-продуктів в перерахунку на суху речовину. В молочному – понад 25% та не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад має містити не менше 20% какао-масла та понад 14% – молочних продуктів», – сказала міністр аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.
Трофімцева також наголосила, що у випадку, якщо продукт не відповідатиме вимогам, він не матиме в своїй назві слово «шоколад». У випадку невідповідності, продукт може називатися «солодкий батончик», або «глазурована цукерка».
Раніше повідомлялося, що протягом року Україна збільшила експорт шоколаду до ЄС на 35%. Європейські вимоги розповсюджуються на всі види українських шоколадних виробів.