Україна за останні кілька років стала важливим постачальником органічної продукції на західні ринки. Основна органічна продукція, яка експортується з України, – це зернові, олійні та бобові культури, дикорослі ягоди, гриби, горіхи і лікарські трави. Про це повідомляє прес-служба швейцарсько-українського проекту «Розвиток органічного ринку в Україні», передає «ПроАгро».
Протягом 2017 року головними органічними продуктами (за обсягом), які експортували з України, були: кукурудза, пшениця, соя, ячмінь, пшениця спельта, соняшник, пшоно, ріпак, чорниця (заморожена), овес, просо, люпин, яблука (свіжі), гречка, гірчиця, бузина (плоди), насіння гарбуза, березовий сік, льон, пластівці, жито, волоський горіх (ядро), обліпиха (заморожена), ожина (заморожена), шипшина (заморожена), коріандр, горох, цвіт бузини, суниця (заморожена), журавлина (заморожена), яблучний концентрат, глід (заморожений), макуха соняшнику, борошно твердої пшениці, брусниця (заморожена), аронія (заморожена), ромашка (сушена), конопля, малина (заморожена) і соняшникова олія.
Головними країнами – імпортерами української органічної продукції є Нідерланди, Німеччина, Великобританія, Італія, Австрія, Польща, Швейцарія, Бельгія, Чехія, Болгарія та Угорщина.
Українські виробники також експортують у США, Канаду, Австралію та деякі країни Азії.