Кількість українських підприємств, які мають право експортувати харчові продукти тваринного походження, зросла на 15% за 9 місяців, повідомляє Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.
Так, у жовтні 2017 року кількість таких підприємств складала 690, а на початку липня 2018 року це число зросло до 836.
Також повідомляється, що 289 українських підприємства наразі мають право експорту до країн Європейського Союзу, із них – 109 виробників харчових продуктів, в тому числі м'яса птиці, риби, меду, яєць, молока та молочних продуктів.
Нагадаємо: 10 822 українські компанії експортують свою продукцію на ринок Європейського союзу.
Також нагадаємо, що Сінгапур почав перевірку системи контролю для початку поставок яєць і м'яса курки з України.