Основними покупцями українського шоколаду за вісім місяців 2018 року стали: США – 13,67% від усього експорту, Казахстан – 12,33%, Білорусь – 9,04%, інші країни – 64,95%. Про це повідомляє прес-служба Ради з питань експорту продовольства (UFEB).
Згідно з повідомленням, у зазначений період було експортовано шоколадних виробів на суму $101 млн.
Згідно з даними Державної митної служби, за січень – серпень 2018 року з України було експортовано 55 100 тонн кондитерських виробів (у тому числі білий шоколад). Цей показник на 7,1% більший за показники аналогічного періоду минулого року: тоді було експортовано 51 200 тонн.
Експортний обсяг перевищує імпортний усемеро: 55 100 тонн проти 7900 тонн.
«Відносно ситуації з кондитерськими виробами, за вісім місяців цього року їх було експортовано на суму $86,1 млн. Основними країнами, куди відбувались поставки, були Казахстан – 13,34% від усього експорту (основними позиціями експорту були: білий шоколад, карамель з вареного цукру), Білорусь – 12,24% (мармелад желейний, карамель льодяникова), Польща – 8,28% (білий шоколад, льодяники), інші країни склали 66,15%», – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо: згідно з новими вимогами до виробів з какао і шоколаду, що почали діяти з 1 січня цього року, в темному шоколаді обов’язково має бути не менше 35% какао-продуктів у перерахунку на суху речовину. В молочному – понад 25% та не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад має містити не менше 20% какао-масла та понад 14% – молочних продуктів.