Ізраїльський стартап Jet Eat пообіцяв еволюцію на ринку продовольства, розробивши метод 3D-друку м’яса з рослинних компонентів. Про це повідомляє 3D Print.
Зазначається, що Jet Eat було засновано Ешхаром Беном Шитрітом, колишнім м’ясником, який вирішив використати свої знання в області 3D-друку, щоб створити вегетаріанську їжу.
Керівництво стартапу заявило, що текстура штучного м’яса повністю повторюватиме м’ясну. Для цього було сконструйовано спеціальний 3D-принтер.
«Ми з точністю відтворили цю структуру і за допомогою 3D-друку створили складну матрицю на основі рослинних компонентів», – заявив очільник Jet Eat Ешхан Бен Шитріт.
Jet Eat розробляє свою продукцію разом з Ізраїльським технологічним інститутом, наразі в компанії нараховується 5 осіб.
«Ізраїль є батьківщиною для інновацій в області тривимірного друку та цифрового друку і є справжнім експертом в галузі використання технологій для вирішення проблем звичайних ринків, – сказав він. Наразі цифровий друк використовується в різних галузях починаючи від органів та закінчуючи стоматологією, і я вважаю, що в умовах все більш цифрового світу його можна застосовувати до їжі. М’ясо характеризується чотирма компонентами: м’язовою тканиною, жировою про слойкою між нею, міоглобіном та з’єднувальною тканиною. ”, – пояснив він.
Нагадаємо: продуктовий стартап Just в Сан-Франциско вирощує справжнє куряче м'ясо в лабораторії. Смаковими якостями воно не поступається традиційній курятині. І навіть навпаки – значно мʼякше і ніжніше, до того ж не містить антибіотиків, якими зазвичай на фермах шпигують курей для вбивання інфекцій.