Компанія Nestle запатентувала нову технологію виробництва шоколаду без додавання цукру. Тепер солодкий смак продукт отримуватиме від фруктози, добутої із залишків какао-бобів, повідомляє Bloomberg.
Компанія впевнена, що новинка користуватиметься успіхом, зважаючи на запит серед споживачів на більш натуральну і здорову їжу.
За технологією, білу м'якоть, яка покриває какао-боби, будуть перетворювати на порошок, що містить природний цукор – фруктозу. Досі м'якоть ніколи не використовувалася в якості підсолоджувача для шоколаду, і зазвичай її просто викидали.
Перші батончики KitKat з 70% темного шоколаду за новим рецептом без цукру почнуть уже цієї осені продавати в Японії, згодом планують вийти і на інші ринки.
Александр фон Майо, глава кондитерського бізнесу Nestle, заявив, що Nestle може в майбутньому використовувати той же процес для виробництва молочного і білого шоколаду.
Споживачі та уряди багатьох країн чинять усе сильніший тиск на індустрію продуктів харчування і напоїв, намагаючись змусити їх виробляти більш здорові продукти на тлі зростання кількості випадків ожиріння і діабету.
Ініціатива Nestle може зміцнити позицію компанії як лідера в кондитерській галузі.
Нагадаємо, Nestle тепер буде маркувати свої продукти за європейською системою: зеленим кольором позначаються корисні для здоровʼя продукти, червоним – шкідливі.