Промислове вирощування австралійського червонопалого рака планують у Житомирі. Про це повідомляється на веб-сайті Житомирського національного агроекологічного університету.
«Досягнуто домовленості, що агенція Goodwill координуватиме реалізацію проєкту, а представники ГО Атошник відповідатимуть за будівництво акваферми та бізнес-складову проекту… Датські інвестори розглядають проект як перспективний та зацікавлені у фінансуванні його науково-дослідної та бізнес-складових», – вказується у повідомленні
У повідомлені зазначається, що такі раки мають на 30% більше м’ясних ділянок ніж у звичайних річкових: за шість місяців маса австралійського червонопалого рака досягає 50–60 г (дорослі раки можуть сягати у вазі до 200-500 г, за довжини до 40 см), тоді як річковий рак має таку масу лишена третьому році життя. Роздрібна ціна таких раків складає 500–1000 грн/кг.
Як повідомлялося, голова Мінекономіки просить у Ради 20 млрд грн та закони про захист від демпінгового імпорту для пожвавлення економіки.