Право експорту до країн Європейського Союзу (ЕС) за підсумками 2019 року мали 333 українських підприємства, що на 7,1% більше, ніж роком раніше. Про це повідомляється на веб-сайті Держпродспоживслужби у четвер.
«Україна на сьогодні є однією із найбільших виробників та експортерів сільськогосподарської продукції. Ми виробляємо практично всі товарні позиції тваринницької та рослинницької продукції, яка експортується на міжнародні ринки, і вона викликає довіру у закордонних споживачів», – зазначається у повідомленні.
Згідно звіту про діяльність Держпродспоживслужби за 2019 рік, кількість виробників харчових продуктів, які експортують у ЄС регіон за рік зросла на 22 компанії: найбільший приріст у галузі вирощування равликів та бджолярстві.
|
2018 |
2019 |
разом (підприємств) |
311 |
333 |
в тому числі |
|
|
харчових продуктів |
131 |
153 |
з них |
|
|
м’ясо птиці та м'ясні продукти |
6 |
8 |
яйця та яєчні продукти |
4 |
4 |
молочні продукти |
22 |
22 |
рибні продукти |
26 |
27 |
мед |
66 |
72 |
кишкова сировина |
1 |
1 |
колаген |
1 |
1 |
равлики живі охолоджені |
5 |
17 |
Джерело – Держпродспоживслужба