Тепла зима 2019/2020 року стала причиною того, що в Німеччині вперше не буде вироблено льодяне вино – айсвайн. Ніде в країні температура не опускалася до -7 градусів, необхідних для його виготовлення, передає Deutsche Welle.
Вперше в історії німецьким виноробам не вдалося взимку зібрати урожай винограду для виробництва так званого льодяного вина (Eiswein, айсвайн), яке виготовляється з ягід, промерзлих на лозі.
«2019 рік увійде в історію як перший, коли по всій Німеччині не було врожаю для льодяного вина», – йдеться в прес-релізі Німецького інституту вина, опублікованому в неділю, 1 березня.
Через м'яку зиму 2019/2020 року ні в одному з 13 виноробних регіонів Німеччини температура повітря не опускалася до необхідних для цього виду десертного вина 7 градусів морозу, пояснює представник інституту Ернст Бюшер.
В останні роки погодні умови все частіше ставали непридатними для виготовлення айсвайну. У 2017 році лише семи виноробним господарствам в країні вдалося зняти відповідний урожай, великою рідкістю також є льодяне вино 2014 року. У свою чергу, сприятливими для його виробництва роками виявилися 2012 і 2015 роки.
Нагадаємо, Норвегія зафіксувала температурний рекорд у січні – до цього температура вище 19 градусів ще не піднімалась.