Через теплу зиму у Німеччині вперше в історії не буде вироблятися льодяне вино

Через теплу зиму у Німеччині вперше в історії не буде вироблятися льодяне вино

Десертне вино айсвайн виготовляється з ягід, заморожених на лозі

Через теплу зиму у Німеччині вперше в історії не буде вироблятися льодяне вино
фото pixabay.com

Тепла зима 2019/2020 року стала причиною того, що в Німеччині вперше не буде вироблено льодяне вино – айсвайн. Ніде в країні температура не опускалася до -7 градусів, необхідних для його виготовлення, передає Deutsche Welle.

Вперше в історії німецьким виноробам не вдалося взимку зібрати урожай винограду для виробництва так званого льодяного вина (Eiswein, айсвайн), яке виготовляється з ягід, промерзлих на лозі.

«2019 рік увійде в історію як перший, коли по всій Німеччині не було врожаю для льодяного вина», – йдеться в прес-релізі Німецького інституту вина, опублікованому в неділю, 1 березня.

Через м'яку зиму 2019/2020 року ні в одному з 13 виноробних регіонів Німеччини температура повітря не опускалася до необхідних для цього виду десертного вина 7 градусів морозу, пояснює представник інституту Ернст Бюшер.

В останні роки погодні умови все частіше ставали непридатними для виготовлення айсвайну. У 2017 році лише семи виноробним господарствам в країні вдалося зняти відповідний урожай, великою рідкістю також є льодяне вино 2014 року. У свою чергу, сприятливими для його виробництва роками виявилися 2012 і 2015 роки.

Нагадаємо, Норвегія зафіксувала температурний рекорд у січні – до цього температура вище 19 градусів ще не піднімалась.

У випадку, якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію. Або надішліть, будь-ласка, на пошту [email protected]
Invest Summit. Jazz Business
Читайте також
Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло