Через теплу зиму у Німеччині вперше в історії не буде вироблятися льодяне вино
Десертне вино айсвайн виготовляється з ягід, заморожених на лозі

Тепла зима 2019/2020 року стала причиною того, що в Німеччині вперше не буде вироблено льодяне вино – айсвайн. Ніде в країні температура не опускалася до -7 градусів, необхідних для його виготовлення, передає Deutsche Welle.
Вперше в історії німецьким виноробам не вдалося взимку зібрати урожай винограду для виробництва так званого льодяного вина (Eiswein, айсвайн), яке виготовляється з ягід, промерзлих на лозі.
«2019 рік увійде в історію як перший, коли по всій Німеччині не було врожаю для льодяного вина», – йдеться в прес-релізі Німецького інституту вина, опублікованому в неділю, 1 березня.
Через м'яку зиму 2019/2020 року ні в одному з 13 виноробних регіонів Німеччини температура повітря не опускалася до необхідних для цього виду десертного вина 7 градусів морозу, пояснює представник інституту Ернст Бюшер.
В останні роки погодні умови все частіше ставали непридатними для виготовлення айсвайну. У 2017 році лише семи виноробним господарствам в країні вдалося зняти відповідний урожай, великою рідкістю також є льодяне вино 2014 року. У свою чергу, сприятливими для його виробництва роками виявилися 2012 і 2015 роки.
Нагадаємо, Норвегія зафіксувала температурний рекорд у січні – до цього температура вище 19 градусів ще не піднімалась.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].