Цех з виробництва кавунового меду (бекмесу) будують на Херсонщині у межах проекту «Зелені хутори Таврії». Про це повідомляється на веб-сайті AgroPortal.ua.
«70-100 років тому сік кавуна в великих жаровнях ставили на вогнище: волога випаровувалася протягом 10-12 годин – і з нього утворювалося таке собі повидло… 100 г продукту містить 106 калорій. Його можуть вживати ті, хто хворіє на цукровий діабет, має захворювання печінки або хоче схуднути», – цитується у повідомленні керівник проекту Олександр Долинко.
Згідно з повідомленням, завершити будівництво планують до кінця липня: цьогоріч за сезон планують виготовити 1 тонн продукції.
Як повідомлялося, Tante Snails на Львівщині готується до першого врожаю жаб.