Українські вчені з Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара досліджують потенціал промислових конопель для протидії COVID-19. Про це повідомляється на сайті Інституту луб'яних культур Національної академії аграрних наук України (ІЛК НААНУ) у вівторок.
«Насіння конопель (Cannabis Sativa) використовують в якості як лікарської, так і промислової сировини. Основними продуктами переробки насіння конопель та льону в Україні є: олія, борошно, висівки та протеїновий конопляний порошок. Оздоровчий ефект від використання в їжу насіння конопель – це науково обґрунтований факт», – переконують автори дослідження.
Згідно з повідомленням, у конопляній олії, зокрема, співвідношення ненасичених жирних кислот Омега-3 та Омега-6 – збалансоване для здоров'я людини та відповідає рекомендаціям Всесвітньої організації охорони здоров'я.
Крім того, конопляна олія містить бактерицидні речовини, гліцериди, мікроелементи, вітаміни А, B1, B2, B3, B6, D та E, антиоксиданти, каротини, фітостероли, фосфоліпіди, мінеральні речовини, включаючи Ca, Mg, S, K, Fe, Zn, P та інші.
Згідно з матеріалами дослідження, конопляна та лляна олії є профілактичним засобом від багатьох хвороб, зокрема, системи кровотворення (анемії); серцево-судинної системи (інсультів, інфарктів, гіпертоній, а також дихальної системи (астми, пневмонії, бронхітів, туберкульозу).
Як повідомлялося, цех з виробництва кавунового меду будують на Херсонщині.