Українці у 2019 році у середньому збільшили споживання м’яса (до 5,1 кг на місяць) та риби (до 1,5 кг), проте зменшили споживання хліба (до 8,1 кг), картоплі (до 6,2 кг) та цукру (до 2,6 кг). Про це повідомляється на сайті Держстату у середу, 1 липня.
Споживання продуктів харчування в домогосподарствах у середньому за місяць у розрахунку на одну особу
|
2017 |
2018 |
2019 |
- м’ясо і м’ясопродукти, кг |
4,7 |
4,9 |
5,1 |
- молоко і молочні продукти, кг |
19,3 |
19,1 |
19,0 |
- яйця, шт. |
20 |
19 |
20 |
- риба і рибопродукти, кг |
1,3 |
1,4 |
1,5 |
- цукор, кг |
2,8 |
2,7 |
2,6 |
- олія та інші рослинні жири, кг |
1,5 |
1,5 |
1,4 |
- картопля, кг |
6,4 |
6,3 |
6,2 |
- овочі та баштанні, кг |
8,5 |
8,9 |
8,8 |
- фрукти, ягоди, горіхи, виноград, кг |
3,7 |
3,8 |
4,0 |
- хліб і хлібні продукти, кг |
8,4 |
8,3 |
8,1 |
Джерело – Держстат