Українці у 2019 році більше споживали м’яса та менше хліба – Держстат
Скоротилося споживання цукру та картоплі

Українці у 2019 році у середньому збільшили споживання м’яса (до 5,1 кг на місяць) та риби (до 1,5 кг), проте зменшили споживання хліба (до 8,1 кг), картоплі (до 6,2 кг) та цукру (до 2,6 кг). Про це повідомляється на сайті Держстату у середу, 1 липня.
Споживання продуктів харчування в домогосподарствах у середньому за місяць у розрахунку на одну особу
|
2017 |
2018 |
2019 |
- м’ясо і м’ясопродукти, кг |
4,7 |
4,9 |
5,1 |
- молоко і молочні продукти, кг |
19,3 |
19,1 |
19,0 |
- яйця, шт. |
20 |
19 |
20 |
- риба і рибопродукти, кг |
1,3 |
1,4 |
1,5 |
- цукор, кг |
2,8 |
2,7 |
2,6 |
- олія та інші рослинні жири, кг |
1,5 |
1,5 |
1,4 |
- картопля, кг |
6,4 |
6,3 |
6,2 |
- овочі та баштанні, кг |
8,5 |
8,9 |
8,8 |
- фрукти, ягоди, горіхи, виноград, кг |
3,7 |
3,8 |
4,0 |
- хліб і хлібні продукти, кг |
8,4 |
8,3 |
8,1 |
Джерело – Держстат
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].