Вчені назвали хвороби, які збільшують у 12 разів ризик померти від коронавірусу

На першому місці за рівнем ризику знаходяться серцево-судинні захворювання

фото NEXU

Пацієнти з COVID-19, у яких є цукровий діабет, потребують госпіталізації в шість разів частіше, оскільки у них захворювання протікає важче порівняно з пацієнтами без діабету і вони в 12 разів частіше вмирають від коронавірусу. До такого висновку дійшли фахівці Каліфорнійського університету, пише РБК, посилаючись на їх дослідження, опубліковане в журналі MedicalXpress.

Як встановили експерти, діабет посідає друге місце серед факторів, що призводять до важкого перебігу COVID-19. На першому місці – серцево-судинні захворювання.

За словами професора університету Пракаша Дідвані, у пацієнтів з діабетом знижується імунна захисна функція організму. Він рекомендував діабетикам регулярно перевіряти рівень цукру в крові і перебувати в контакті з лікарями. Крім іншого, таким пацієнтам слід вести більш активний спосіб життя і добре спати.

У свою чергу, доктор Джошуа Джозеф з відділу ендокринології, діабету і метаболізму Медичного центру Векснера Університету штату Огайо в Колумбусі рекомендував хворим з підвищеним рівнем цукру в крові знаходитися в постійному контакті з лікарями та соціальними працівниками.

Раніше китайські вчені в ході дослідження дійшли висновку, що наявність високого рівня цукру в крові подвоює ризик смерті від важких форм коронавірусної інфекції COVID-19.

Стежте за актуальними новинами бізнесу та економіки у нашому Telegram-каналі Mind.ua та стрічці Google NEWS