Вчені назвали хвороби, які збільшують у 12 разів ризик померти від коронавірусу
На першому місці за рівнем ризику знаходяться серцево-судинні захворювання

Пацієнти з COVID-19, у яких є цукровий діабет, потребують госпіталізації в шість разів частіше, оскільки у них захворювання протікає важче порівняно з пацієнтами без діабету і вони в 12 разів частіше вмирають від коронавірусу. До такого висновку дійшли фахівці Каліфорнійського університету, пише РБК, посилаючись на їх дослідження, опубліковане в журналі MedicalXpress.
Як встановили експерти, діабет посідає друге місце серед факторів, що призводять до важкого перебігу COVID-19. На першому місці – серцево-судинні захворювання.
За словами професора університету Пракаша Дідвані, у пацієнтів з діабетом знижується імунна захисна функція організму. Він рекомендував діабетикам регулярно перевіряти рівень цукру в крові і перебувати в контакті з лікарями. Крім іншого, таким пацієнтам слід вести більш активний спосіб життя і добре спати.
У свою чергу, доктор Джошуа Джозеф з відділу ендокринології, діабету і метаболізму Медичного центру Векснера Університету штату Огайо в Колумбусі рекомендував хворим з підвищеним рівнем цукру в крові знаходитися в постійному контакті з лікарями та соціальними працівниками.
Раніше китайські вчені в ході дослідження дійшли висновку, що наявність високого рівня цукру в крові подвоює ризик смерті від важких форм коронавірусної інфекції COVID-19.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].