М'ясо на рослинній основі швидко стає глобальним явищем. В Японії роздрібний торговець Muji щойно оголосив про випуск чотирьох замінників м'яса на рослинній основі, зроблених з соєвих бобів, яке не потребує заморожування, пише fastcompany.com.
У нову лінійку входять бургер, фрикадельки з соусом, фарш і тонко нарізане «м'ясо». Вони коштують $2,75 за упаковку і доступні в Інтернеті і в звичайних магазинах Японії, починаючи з цього місяця. Muji ще не оголосила, чи планує виходити на ринки інших країн.
Як пише компанія на своєму сайті, у світі зростає розуміння того, що м'ясо є одним з основних факторів зміни клімату. У минулому році ООН замовила звіт Міжурядової групи експертів зі зміни клімату, в якому було вказано про те, що перехід на переважно рослинну дієту дає відмінну можливість пом'якшити наслідки зміни клімату, а також допомогти покращити здоров'я людини. Ці зміни в харчуванні можуть скоротити глобальні викиди вуглецю до 8 млрд тонн на рік до 2050 року, йдеться в звіті.
Muji вказує, що в міру збільшення чисельності населення світу до 10 млрд до 2050 року попит на м'ясо майже подвоїться, що призведе до ще більшого руйнування навколишнього середовища. Тим часом, соя є хорошою альтернативою м'ясу, оскільки в ній міститься більше білка на грам, ніж в курці, свинині або яловичині.
Нагадаємо, згідно з останнім дослідженням PWC, зменшення споживання м'яса і молока на 10% збереже 2,7 млрд дерев.