Дослідження PWC: зменшення споживання м'яса і молока на 10% збереже 2,7 млрд дерев
33% орних земель світу використовуються для вирощування їжі для худоби

Інвестиційна компанія Blue Horizon і аудиторська компанія PWC провели дослідження, в якому порівняли екологічний слід від вирощування м'яса і сільськогосподарських рослин. Про це пише livekindly.co.
У звіті сказано, що заміна 10% світового тваринного ринку альтернативними рослинними продуктами могла б вивільнити майже 38 млн гектарів землі. Це могло б запобігти 176 млн викидів CO2 і зберегти 8,6 млрд кубометрів води. Це еквівалентно кількості земель, яка перевищує територію Німеччини, і 2,7 мільярдам дерев, які поглинають вуглекислий газ. А такої кількості води вистачило б на весь штат Нью-Йорк протягом 5 років.
26% орних земель у світі зайнято під пасовища для худоби, а 33% орних земель використовуються для вирощування їжі для худоби.
За даними дослідників, тваринництво також використовує непомірно велику кількість води: 92% світових запасів прісної води використовується для потреб сільського господарства і майже одна третина пов'язана з продуктами тваринництва.
У дослідженні були проаналізовані 4 конкретних продукти тваринництва – яловичина, свинина, курка і яйця. Рослинний (веганський) варіант кожного продукту здійснює стабільно менший вплив на навколишнє середовище з точки зору викидів парникових газів, використання води та землі, йдеться в звіті.
У порівнянні з куркою, вплив рослинного варіанта м'яса курки на навколишнє середовище в 5,5 рази менший. Веганські яйця мають в 3,2 рази менший вплив, а веганська «свинина» – в 3,4 рази менше. Найбільший контраст спостерігається в яловичому фарші: вплив веганского варіанту на навколишнє середовище в 15 разів менший.
«Дане дослідження надає докладну і достовірну інформацію про справжню ціну споживання тваринних білків і їх рослинних альтернатив», – йдеться в заяві Бйорна Вітте, генерального директора компанії Blue Horizon.
Вітте додає, що дослідження допоможе інвесторам краще оцінити ринкові можливості в мінливій харчовій промисловості, де споживачі все частіше шукають екологічні версії продуктів тваринного походження.
Нагадаємо, в Україні запустили виробництво власного штучного м’яса Eat Me At.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].