У той час як попит на альтернативи рослинному м'ясу зростає, стартап Novameat з Барселони використовує технологію 3D-друку для виробництва вегетаріанських стейків і сподівається, що в наступному році вони вийдуть на масовий ринок.
Як повідомляє Reuters, Novameat планує продавати стейки як безпосередньо споживачам, так і компаніям, таким як ресторани, вже у 2022 році.
Іспанська компанія, яка розробила цю технологію ще у 2018 році, на Всесвітньому мобільному конгресі в Барселоні цього року показала її останній 3D-принтер, який «друкує» вегетаріанські стейки, з текстурою та смаком, що дуже нагадують яловичину або свинину.
Мета стартапу – відтворити м'язові волокна в м'ясі тварин, але з використанням інгредієнтів на 100% рослинній основі. Компанія також оголосила, що виробляє продукт, що імітує м'ясо, з екологічних міркувань.
«Ми намагаємося замінити м'ясо тварин чимось, що краще для планети, для нас самих і для тварин», – йдеться в заяві компанії.
Нагадаємо: компанія Unilever, один із провідних світових виробників продовольства і товарів повсякденного попиту, планує активне просування рослинних альтернатив м'ясної і молочної продукції і хоче збільшити обсяги їх щорічних продажів до 1 млрд євро до 2027 року.