Італійці скоро можуть зіткнутися зі зростанням цін на макаронні вироби через падіння виробництва твердої пшениці. Про це повідомляє Forbesз посиланням на Bloomberg.
«Наша сім'я в цьому бізнесі вже 110 років, але ми ніколи не стикалися з подібною ситуацією», – заявив генеральний директор одного з найбільших італійських виробників макаронів La Molisana Джузеппе Ферро.
Дефіцит пшениці вже впливає на вартість виробництва і призведе до зростання роздрібних цін ще до Різдва, заявив Ферро.
За його словами, великі виробники макаронних виробів поспішають заповнити склади зерном, термін зберігання якого становить до двох років. Однак пшенична семоліна, яка необхідна для виробництва пасти, не може зберігатися довше місяця, зазначив він.
Крім того, посуха та спека в липні продовжили бити по урожаю пшениці в Канаді, найбільшому постачальнику твердої пшениці в світі, зазначає Bloomberg. Поставки зерна з елеваторів портових терміналів Західної Канади на третьому тижні серпня впали на 41% в порівнянні з минулим роком, згідно зі звітом Quorum Corp.
Між тим повідомлялося, що Україна зібрала рекордний урожай ранніх зернових та зернобобових культур.