Адміністрація Токіо вперше приблизно за 11 місяців зняла всі пов'язані з коронавірусом обмеження на роботу громадського харчування в столиці Японії. Про це повідомляє NHK.
Починаючи з понеділка від ресторанів і барів, які отримали сертифікати, що підтверджують вживання заходів проти інфікування, більше не вимагатимуть скорочення робочого часу і призупинення продажу алкоголю о 8-й годині вечора.
Влада закликає також рестораторів обмежувати кількість відвідувачів за одним столом чотирма людьми, а в разі більш численних груп перевіряти наявність доказів вакцинації. Столична адміністрація зауважує, що вона посилить антикоронавірусні заходи до кінця листопада.
Нагадаємо: в Японії з початку пандемії зафіксували понад 1,7 млн випадків COVID-19, зокрема 18 100 летальних, одужали понад 1,6 млн хворих.