Заклади громадського харчування, що з 18 жовтня почали працювати в «червоній» зоні, скоротили свою виручку на 34% за тиждень. Про це йдеться у дослідженні компанії з автоматизації кафе та ресторанів Poster.
Падіння спостерігалося у закладах всіх зон, та передусім йдеться про заклади Дніпропетровської, Запорізької, Донецької та Одеської областей.
У разі введення «червоного» рівня епіднебезпеки заклади громадського харчування працюватимуть лише якщо 100% працівників мають «зелений» COVID-сертифікат. Виручка закладів в інших зонах у цей період просіла менше – на 22%.
Гості стали рідше відвідувати заклади у «червоній» зоні. Кількість транзакцій з 18 по 24 жовтня впала на 30% у порівнянні з попереднім тижнем. У закладах в інших областях спад становив 17%. Скоротився і середній чек – у «червоній» зоні він зменшився на 28%, в решті областей – на 16%.
Раніше повідомлялося, що лише чотири регіони залишаються у «жовтій» зоні карантину. Водночас шість областей опинилися у «червоній» зоні епіднебезпеки.